На Луганщині до п’яти років позбавлення волі засуджено голову селищної ради, що отримав хабара

clock
17.08.2016 07:55

У жовтні минулого року оперативники Управління захисту економіки у Луганській області (на той момент – Управління протидії злочинності у сфері економіки) затримали голову Тошківської селищної ради Попаснянського району під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 200 тисяч гривень.

Приватний підприємець намагався орендувати складське приміщення, що знаходилося у селищі Новотошківка неподалік лінії розмежування з тимчасово окупованою територією. Склади перебували у власності місцевої громади.

За рахунок підписання договору оренди приміщення з правом подальшого викупу представник місцевої влади вирішив поповнити власні кишені. Його затримали під час одержання грошей.

В подальшому слідчим слідчого управління ГУНП в Луганській області хабарнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За вказане правопорушення вироком Попаснянського районного суду Луганської області посадовцю призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади або місцевого самоврядування, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, з конфіскацією частини належного йому на праві власності майна.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Схожі матеріали