На Київщині відкрили меморіал поліцейським, які загинули в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)

clock
18.11.2016 14:35

У мітингу-реквіємі з нагоди відкриття меморіального комплексу взяли участь Секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, т. в. о голови Національної поліції України Вадим Троян, волонтери, колеги та родичі загиблих. Відкриття меморіалу відбулося сьогодні, 18 листопада, на базі полку поліції особливого призначення (ППОП)«Миротворець» у м. Боярка Київської області.

За словами Секретаря РНБО України Олександра Турчинова, українці вийшли на Майдан, щоб захистити своє право краще жити і не дати перетворити країну на російську колонію. Через ситуацію в Україні на відновлення боєздатності української армії знадобилося би не менше кількох місяців, а захищати країну треба було негайно.

«У мене не було іншого варіанту, як звернутися до українських патріотів  і сказати, що ми розраховуємо на добровольців», – наголосив Олександр Турчинов, зазначивши, що добровольці зупинили ворога і дали можливість побудувати сильну українську армію та потужну Нацгвардію.

Глава МВС України Арсен Аваков зазначив, що на стелі меморіалу закарбовані імена 29 бійців кількох добровольчих підрозділів, які пізніше увійшли до складу полку поліції «Миротворець».

«З них 15 – найважча «відмітина» у нашому серці. Іловайськ – найтрагічніше місце для добровольчого руху, для наших батальйонів, де ми сповна пізнали віроломство російської військової машини і позбавилися від будь-яких ілюзій, що з цим ворогом можна воювати по-справжньому, по-військовому», – зазначив Арсен Аваков.

Він також додав, що зараз підрозділ «Миротворець» є одним із найбільш професійних і підготовлених бойових підрозділів Національної поліції України.

Тимчасово виконуючий обов’язки глави Нацполіції Вадим Троян наголосив, що рішення об’єднати добровольчі підрозділи в один на той час було правильним.  Сам Вадим Троян вважає за честь свою службу у складі добровольчих підрозділів, які захистили свою державу.

«Тому для мене всі добровольці, як і всі наші військові, – це захисники. Для мене було за честь служити з вами і знати вас», – підкреслив Вадим Троян.

Під час заходу відбулася виставка бойової техніки та спорядження, які використовувалися під час служби упродовж 2014-2016 років, презентація відеоролику про бойові будні полку та пісні, присвяченої бійцям «Миротворця».

Нагадаємо, що у травні 2014 року створено батальйон патрульної служби особливого призначення «Миротворець». 7 серпня 2015 року на його базі був створений полк патрульної служби особливого призначення «Миротворець». До його складу підрозділу увійшли бійці батальйонів поліції Київщини «Миротворець», «Київщина», «Гарпун» та частина роти «Торнадо» з Луганщини.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

 

Схожі матеріали