Контраст
Шрифт

На Донеччині переобладнали та оснастили сучасною технікою шість блокпостів (ФОТО)

clock
30.08.2018 06:40

Відучора два оновлені блокпости функціонують у Бахмуті та Мангуші. Вони обладнані всім необхідним для роботи поліції та зручності громадян. Як триває реконструкція стратегічно важливих об’єктів, перевірили Командувач Об’єднаними силами Сергій Наєв та в.о. заступника командувача ООС з координації діяльності органів Національної поліції Сергій Кондрашенко.

Переформатування діяльності блокпостів проводиться згідно з вимогою командування ООС. На першому етапі їх кількість була зменшена втричі. Другий передбачає переобладнання їх інфраструктури з метою створення належних умов для громадян та підвищення якості надання поліцейських послуг.

Стаціонарні блокпости розташовані у стратегічно важливих місцях: на виїздах до сусідніх областей ‑ Луганської та Запорізької. Щодня крізь них проходить понад тисячу людей, до 700 транспортних засобів.

Щоб правоохоронці могли безперервно здійснювати контроль, на постах створені всі необхідні умови: робочі модулі обладнані комп’ютерною технікою, на територію підведені всі комунікації ‑ вода, освітлення, опалення, встановлене відеоспостереження, відремонтовано модулі для «вільної зміни» та їдальню.

У Мангуші для швидкої перевірки транспорту поліцейські використовують нове обладнання ‑ сучасні прилади для огляду транспорту та вантажів, які дозволяють, наприклад, побачити схованку всередині коліс, пристрої нічної дії. Також облаштовано вольєри для службових собак.

Для громадян, які перетинають блокпост, зроблені санітарні зони та зони відпочинку, де можна підзарядити гаджети. У поліцейському модулі є аптечка для надання домедичної допомоги.

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв подякував поліції Донецької області, яка спільно з органами місцевого самоврядування забезпечує гідні умови пропускного режиму, та відзначив поліцейських, які пильно несуть службу на блокпостах.

Так, Сергій Наєв вручив нагороди бійцям батальйону поліції особливого призначення «Харків» зі складу Об’єднаних сил, які вчора, ризикуючи життям, затримали у Мангуші озброєних зловмисників, що підозрюються в серії майнових злочинів.

Нагадаємо, переобладнані блокпости наразі функціонують також в Cлов’янську, Костянтинівці, Покровську та Великій Новосілці.

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність