На Дніпропетровщині незаконно передали у користування понад 3 тисячі га земельного запасу (ФОТО)

clock
13.01.2016 09:19

У 2012 році посадовці прийняли низку злочинних рішень, чим завдали державі збитків більше ніж 3 мільйони гривень. В супереч нормам ряду законодавчих актів комунальне підприємство отримало в користування тисячі гектарів земель запасу Широківського району.

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції Дніпропетровщини встановили, що завдяки прийнятих "земельними махінаторами" управлінських рішень, тисячі гектарів земель незаконно передали комунальному товариству.

За попередньою інформацією, вищевказане підприємство було створено спеціально для отримання ним земель. Його реєстрація відбулась за кілька місяців до виділення ділянок.

У супереч нормам низки законів України, без погодження відповідних комісій винесли висновки про погодження проектів землеустрою та у короткі терміни прийняли рішення та розпорядження про передачу земель запасу у постійне користування комунальному підприємству.

Таким чином, посадові особи порушили процедуру передачі землі в постійне користування, а підприємство отримало понад три тисячі гектарів земель запасу. Своїми діями управлінці завдали державі збитків на суму більш ніж 3 мільйони гривень.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за статтею 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Схожі матеріали