Контраст
Шрифт

Майбутні спецпризначенці навчилися долати спеціальну смугу перешкод (ФОТО)

clock
02.09.2016 07:43

У навчальному центрі Академії з групою спеціального призначення командно-штабного факультету проводились заняття з фізичної підготовки.

Курсанти відпрацьовували подолання спеціальної смуги перешкод, призначеної для вдосконалення службово-прикладних навичок, дії особового складу підрозділів спеціального призначення на території різного типу і складності. Загальна довжина смуги 900 м, яка складається з 18 елементів.

Гвардійці спецназу повинні пройти смугу перешкод, перетинаючи кожен елемент. З початку треба подолати різні види загороджень: як наземні - завали, паркани, руїни будівлі, так і підземний хід. Наступним етапом є відпрацювання бойових навичок у вигляді штурмового комплексу і метання гранат. Під час подолання останнього елемента спеціальної смуги перешкод майбутні офіцери повинні перейти через водну перешкоду і заболочену ділянку місцевості. Особовий склад долав перешкоди парами, тренуючи злагодженість в своїх діях.

«Перед початком у деяких військовослужбовців було помітно хвилювання, але всі курсанти впоралися зі своїми емоціями і фізичним станом, і успішно подолали смугу перешкод. Це перший серйозний і дуже важливий крок як військовослужбовця взводу спецпризначення в вашому житті. На цій смузі ми не зупиняємося, вас чекає ще багато серйозних випробувань, таких як, наприклад, стрибки з парашутами. Сьогодні ви показали досить хороші показники, я вітаю вас з проходженням цієї лінії», - звернувся до спецпризначенців начальник командно-штабного факультету полковник В'ячеслав Овчаренко.

Прес-служба НА НГУ

Схожі матеріали
Діяльність