МВС посилює безпеку дипломатичних представництв

clock
29.03.2017 11:22

На виконання доручення Президента України Петра Порошенка щодо посилення безпеки дипломатичних представництв консульських установ іноземних держав та представництв міжнародних організацій в Україні Міністерством внутрішніх справ вжито низку заходів.

Зокрема, для уникнення провокацій антидержавних сил керованих агресором, Національна гвардія спільно з підрозділами Національної поліції збільшила кількість нарядів, які несуть службу на маршрутах, розташованих поблизу дипломатичних об’єктів.

У військових частинах Нацгвардії приведені у готовність резерви, які надають допомогу підрозділам  охорони дипломатичних представництв консульських установ іноземних держав та представництв міжнародних організацій в Україні.

Основні зусилля особового складу, який залучається до охорони об’єктів, спрямовані  на попередження та припинення можливих терористичних загроз, протиправних дій, порушень громадського порядку поблизу дипломатичних представництв.

Підрозділами НГУ організована взаємодія із територіальними управліннями поліції, штабами АТЦ при регіональних органах Служби безпеки України, місцевими органами виконавчої влади, військовими частинами та підрозділами Національної гвардії України на випадок загострення ситуації на об’єктах, що охороняються.

За фактом обстрілу цієї ночі приміщення Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Прокуратурою області підслідність у вказаному кримінальному провадженні визначено за слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Волинській області.

Створено слідчо-оперативну групу із співробітників Національної поліції та СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури.

Хід розслідування перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції України Сергія Князєва.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали