МВС організовуватиме взаємодію українських держорганів з OLAF

clock
26.10.2017 11:22

Кабінет Міністрів України уповноважив Міністерство внутрішніх справ на здійснення функцій Національного контактного пункту для організації взаємодії держорганів України з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (Office européen de lutte anti-fraude, далі -OLAF).

У контексті найскорішого виконання завдань, які стоять перед Україною щодо виконання положень розділу VI Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами Кабінет Міністрів України схвалив Проект постанови «Про запровадження національного механізму координації взаємодії органів державної влади з метою захисту фінансових інтересів України та Європейського Союзу». Відповідно до нього Міністерство внутрішніх справ уповноважене на здійснення функцій Національного контактного пункту для організації взаємодії органів державної влади України з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству, Європейською Комісією та Європейським судом аудиторів.

Затверджений Урядом механізм покликаний забезпечити виконання вимог Європейського Союзу, зокрема щодо обміну інформацією з OLAF, проведення спільних оперативних заходів в рамках окремих розслідувань, ужиття превентивних заходів та надання звітів про результати розгляду фактів корупції та шахрайства з коштами ЄС. Взаємодія причетних національних структур у рамках механізму координації дозволить швидше реагувати на отримані сигнали порушень, організовувати відповідну роботу, розв’язувати питання законодавчих колізій, ініціювати внесення необхідних змін до законодавства тощо.

Дієвість механізму вже доведена на практиці. Так нещодавно генеральний директор OLAF Джованні Кесслер надіслав подяку заступнику глави МВС з європейської інтеграції Антастасії Дєєвій за підтримку в проведенні 25-29 вересня цього року перевірочної місії детективів агентства у м. Хмельницький. За сприяння відповідальних працівників МВС та НПУ була перевірена правильність використання європейських коштів під час реалізації одного з проектів ЄС.

«Залучення і професіоналізм Ваших працівників сприяв успіху цієї місії», – йдеться в листі.

Департамент комуінкації МВС України

Схожі матеріали