Кримінальний аналіз - це ефективна робота поліції та безпека громадян (ФОТО)

clock
11.10.2017 09:15

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління кримінального аналізу Нацполіції України Володимир Єрофєєв.

За його словами, використання аналізу в поліції значною мірю підвищує вірогідність розкриття злочину.

«Наразі в системі поліції існує багато джерел розрізненої інформації, що аналізується автономно співробітниками різних служб. Дані мають накопичуватись та зберігатись у спільній базі, адже інформація належить державі як один із продуктів діяльності поліції. Таким чином, пріоритетною задачею є консолідація всієї оперативної інформації, її подальшій аналіз, що допоможе у розкритті в першу чергу тяжких та особливо тяжких злочинів» - зазначив він.

За словами т. в. о. начальника Управління кримінального аналізу, наразі необхідна розробка  географічної прив’язки до кожного житлового будинку з можливістю нанесення інформації на карту.

«Таким чином, зони скоєння злочинів будуть чітко окреслені, до них скеруватимуться посилені наряди патрульної поліції. Також,  дільничні додатково відпрацьовуватимуть місця проживання осіб, які перебувають під адміністративним наглядом» - додав Володимир Єрофєєв.

Він нагадав, що підрозділ аналітики національної поліції орієнтований на проведення оперативного, тактичного та стратегічного аналізу.

«Оперативний аналіз необхідний для збирання та обробки даних по резонансних злочинах аби скоординувати роботу слідчо-оперативної групи. Тактичний аналіз дає можливість оцінити обстановку  через нанесення інформації на карти, визначаючи райони з підвищеним ризиком скоєння злочинів. Нарядам патрульної поліції надаватимуться рекомендації для проведення цільових відпрацювань районів. Стратегічний аналіз спрямований на  аналіз діяльності організованих злочинних груп, а відтак – і на перспективу в роботі по боротьбі з ними», - повідомив т. в. о. начальника Управління кримінального аналізу.

Окремим пунктом у роботі підрозділу планується використання досвіду іноземних колег.

«Ефективна робота поліції - це, найперше, безпека громадян. Тому, відібрані за результатами конкурсу працівники проходять навчання із залученням експертів з європейських країн, в яких вже багато років ефективно працюють оперативні аналітичні підрозділи», - підсумував Володимир Єрофєєв.

Департамент комунікації МВС України

За матеріалами Департаменту комунікації Нацполіції

Схожі матеріали