Криміналісти МВС України обмінялися досвідом з європейськими колегами

clock
25.03.2016 14:27

Представники МВС взяли участь у міжнародному семінарі в рамках Програми поліцейського співробітництва Східного партнерства (EaP  Eastern Partnership police cooperation programme) на тему «Бази даних та судово-медична експертиза», що відбувся у м. Варшава (Польща).

Організували захід співробітники Центральної лабораторії криміналістики поліції Республіки Польща. Вони ознайомили учасників семінару зі структурою, правовою базою та основними напрямами роботи провідного дослідницького центру країни. Крім того, учасникам семінару було представлено інформацію щодо мережі регіональних підрозділів центру, а також про розвиток та інновації галузі криміналістичних досліджень у Польщі.

Учасники семінару обговорили нові виклики у галузі криміналістики, ознайомилися з організацією роботи поліції Польщі в частині огляду місць подій, впровадженням новітніх методів дослідження, збору, накопичування та використання баз даних ДНК і дактилоскопічного обліку, а також із системою обміну даними в рамках правоохоронних органів ЄС.

Протягом зустрічі її учасники розглянули таке важливе питання, як міжнародне співробітництво щодо обміну даними. Європейські колеги окреслили дорожню карту необхідних заходів, запровадити які життєво необхідно для посилення співпраці між експертами-криміналістами наших країн.

З першочергових завдань, які наразі стоять перед українськими спеціалістами – акредитація криміналістичних лабораторій на відповідність вимогам міжнародних стандартів, впровадження та подальше використання в роботі європейських баз даних Eurodac та AFIS та необхідність введення єдиних стандартів навчання поліцейських експертів.

Департамент міжнародного співробітництва

та європейської інтеграції МВС України

Схожі матеріали