Консультативна місія ЄС передала Нацполіції IT-обладнання вартістю понад мільйон гривень (ФОТО, ВІДЕО)

clock
31.03.2017 14:14

Сьогодні, 31 березня, під час надання слідчим Бориспільського відділу поліції устаткування від Консультативної місії Європейського Союзу заступник Голови Нацполіції Олександр Вакуленко сказав, що розвиток криміналістичної техніки дає можливість  більш якісно доводити вину або навпаки – непричетність особи до конкретного злочину.

За словами очільника Головного слідчого управління Олександра Вакуленка, реформа в Нацполіції триває. У той же час суспільство ставить перед поліцією вимоги якісної, швидкої та кваліфікованої роботи. В першу чергу йдеться про розкриття злочинів, їх якісне розслідування і встановлення справедливості.

Олександр Вакуленко зазначив, що прийнятий у 2012 році Кримінально–процесуальний кодекс дещо змінив процесуальну складову самого розслідування. Тому, починаючи з кінця минулого року, у відомстві розпочата робота над підбором нової моделі роботи поліцейського колективу. Така модель дасть можливість підвищити ефективність розкриття злочину в цілому, не розділяючи цей процес на дві складові, коли одні працівники займаються розслідуванням, а інші – процесуальним оформленням дій.

«Така ситуація, яка зараз реалізується в Борисполі, повинна, в першу чергу, призвести до особистої відповідальності кожного працівника і наділити їх рівними правами та обов’язками в розкритті, розслідуванні, доведенні до суду кримінальних проявів, які вчиняються на території Бориспільщини», – наголосив Олександр Вакуленко, додавши, що допомога Консультативної місії ЄС призведе до підвищення якості надання  правоохоронної послуги населенню.

Голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас зазначив, що цей проект було створено з метою надавати допомогу і підтримку правоохоронним органам України.

«І сьогодні ми раді передати нашим колегам з Бориспільського відділу поліції обладнання, загальна вартість якого складає більше одного мільйона гривень. Ми надаємо комп’ютерне обладнання, а також криміналістичні набори та інструменти», – сказав Кястутіс Ланчінскас.

Спеціалісти продемонстрували присутнім роботу наданих технічних засобів під час розкриття злочину.

Заступник Голови Нацполіції Олександр Вакуленко наголосив, що використання такої техніки дасть можливість виявляти приховані сліди при зібранні доказової бази, а відтак – більш якісно доводити вину злочинця.

 «Саме розвиток криміналістичної техніки дає можливість фіксувати  мікросліди.  І тим самим кропіткою роботою слідчого та експерта доводити вину або невинуватість тієї чи іншої особи у конкретному злочині», – підсумував Олександр Вакуленко.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали