Контраст
Шрифт

Коментар Нацполіції щодо подій на «Драгобраті» (ВІДЕО)

clock
13.01.2016 09:42

10 січня під час конфлікту на одній з туристичних баз Закарпаття поліція затримала п’ятьох озброєних осіб , які  позиціонують себе як бійці «Правого сектору»  

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння зловмисники прийшли до ресторану та вимагали приготувати їм їжу вже після закриття закладу. У відповідь на відмову з боку адміністрації особи застосували фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження кухарю та охоронцю у вигляді порізів ножем та перелому ноги. У ході слідства з’ясувалося, що ці ж самі особи причетні до злочинних випадків, що сталися напередодні.

Так, 28 грудня близько 6-ї години ранку перебуваючи на одній з автозаправок у Львівській області двоє з вищезгаданих осіб почали ображати інших відвідувачів та залякувати їх зброєю, здійснивши постріли в стелю.

Також поліції стало відомо, що 9 січня в одному з розважальних закладів Івано-Франківщини вони спровокували конфлікт з місцевими жителями, спричинивши їм тілесні ушкодження, а потім застосували зброю, здійснивши постріли вгору. При цьому куля потрапила у бокову шибку автомобіля, власник якого не був причетний до конфлікту. Після цього зловмисники намагалися незаконно заволодіти автомобілем марки «Chevrolet Lacetti» в салоні якого перебували водій та пасажири.

«На цей час відносно зазначених осіб відкрито дев’ять кримінальних проваджень за ознаками хуліганства, розбою, замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини та незаконного поводження зі зброєю. Підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном до 12 років»,  - повідомив  заступник начальника Управління ГСУ Національної поліції України, Максим Цуцкірідзе.

Наразі підозрювані затримані, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання їх під вартою.

Триває досудове розслідування, у ході якого встановлюється причетність зловмисників до вчинення інших подібних злочинів на території країни. 

 

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність