Колишнім керівникам доведеного до банкрутства банку повідомили про підозри

clock
16.11.2016 11:58

У результаті фінансових махінацій було втрачено понад 53 мільйони американських доларів, що належали АТ «Банк «Фінанси та Кредит». Один із учасників оборудки - заарештований, ще двом оголосили про підозру.

Оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України довели причетність до махінацій ще двох учасників злочинної групи - колишнього керівництва фінустанови.

В ході проведення процесуальних дій оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції встановили, що активи АТ «Банк «Фінанси та Кредит», які знаходились на кореспондентському рахунку іноземного банку, були виведені через офшорну компанію, яка належить екс-помічнику народного обранця. Зокрема, шляхом надання застави для відкриття кредитної лінії у банку-нерезиденті для цього «офшору».

У результаті фінансових оборудок, до якої причетні посадовці банку та власник офшорної компанії, було виведено понад 53 мільйони доларів США.

Нагадаємо, що 27 жовтня слідчі Генеральної прокуратури України повідомили 56-річному кінцевому бенефіціарному власнику офшорної компанії про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Окрім того, йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяця з можливістю внесення застави - 41,34 мільйона гривень. На даний час він перебуває в СІЗО.

14 листопада слідчі ГПУ повідомили про підозру колишнім голові правління АТ «Банк «Фінанси та Кредит» та його заступникові.

Трьом із учасників злочинної групи, які привласнили кошти банку та вкладників, загрожує позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Працівники ДЗЕ Нацполіції та ГПУ проводять подальші заходи щодо встановлення інших учасників, доведення їх вини до розтрати та привласнення коштів банку та вкладників, притягнення до відповідальності, а також відшкодування завданих збитків.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали