Кіберполіцейські викрили організовану злочинну групу, що діяла у кількох регіонах України

clock
11.08.2016 12:00

Використовуючи банківські картки, відкриті на своє ж ім’я, шахраї проводили одночасні операції з використанням одного й того ж таємного паролю на різних банкоматах, розташованих на території м.Одеси. Таким чином, вони незаконно провели понад 1100 шахрайських транзакцій, в результаті чого заволоділи грошовими коштами банку в розмірі близько двох мільйонів гривень.

Встановлено, що між членами групи були чітко розподілені обов’язки: організатори підбирали осіб для злочинної діяльності групи та отримували персональний пароль, а виконавці проводили незаконні транзакції з використанням цього паролю.

В ході досудового розслідування у січні поточного року поліцейськими Причорноморського, Подільського та Придніпровського управлінь кіберполіції були проведені одночасні обшуки за місцями мешкання та реєстрації шахраїв.

У результаті було виявлено докази злочинної діяльності та затримано чотирьох учасників злочинної групи, один з яких – організатор. Через деякий час було встановлено місцезнаходження ще одного організатора злочинної групи та громадянку, причетну до діяльності злочинної групи.

«Усім їм було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 та 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Чотирьом зловмисникам судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, двох - поміщено під домашній арешт», - розповів керівник Причорноморського Управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Нацполіції України Юрій Виходець.

Зараз матеріали даного провадження з обвинувальними актами перебувають на розгляді в суді. З метою відшкодування завданих збитків, на майно зловмисників накладено арешт.

Слідчі дії тривають. Вживаються заходи щодо встановлення решти членів організованої злочинної групи.

Відділ комунікації поліції Одеської області

 

 

Схожі матеріали