Контраст
Шрифт

Керівництво МВС та Нацполіції привітало слідчих з професійним святом (ФОТО)

clock
01.07.2016 14:19

Сьогодні, 1 липня, співробітників Головного слідчого управління Національної поліції України з Днем працівника слідчих органів привітали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Нацполіції Хатія Деканоідзе та перший заступник Голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

У вітальній промові міністр внутрішніх справ порушив тему подальшого реформування слідчого блоку.

«Слідчий – найбільш інтелектуальний компонент поліцейських сил. Ми розуміємо, що слідчих неможливо набрати так, як ми це зробили з патрульною поліцією», – зазначив Арсен Аваков.

Саме тому основні стратегії реформування слідства – освітня і мотиваційна. При цьому необхідно дотриматись балансу, коли слідчий сумлінно і чесно виконує свої обов’язки, а держава, в свою чергу, поважає і забезпечує його.

Вітаючи колег з професійним святом, Хатія Деканоідзе зазначила, що процес реформування слідчих органів у службу детективів – сучасна цивілізована концепція, яка потребує значних зусиль, перш за все у нормотворчій сфері.

«Ми розуміємо, що реформувати кримінальну поліцію – дуже складно і рутинно, в першу чергу – це законодавча база, яку ми повинні переробити, а в наших реаліях це іноді дуже важко», ­– зазначила Хатія Деканоідзе.

Для комплексного реформування сьогодні аналітиками Нацполіції розробляється дорожня карта, яка передбачає не лише законодавчі зміни, але й конкретний і послідовний порядок дій при втіленні технічних та освітніх новацій. Лише такий підхід дозволить досягти успіху і ефективності реформи.

«Кінцевий результат – це чесне досудове слідство з відповідними повноваженнями, обладнанням, мотивацією і зарплатнею, яка вам реально потрібна», – наголосила очільник Нацполіції.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність