Інструктори Національної гвардії Каліфорнії поділилися досвідом з українськими колегами (ФОТО)

clock
16.08.2016 07:59

У Головному управлінні НГУ відбулася зустріч представників Нацгвардії з військовими інструкторами зі Сполучених Штатів Америки. Сторони обговорили впровадження в систему керування підрозділами НГУ стандарту НАТО «MDMP» (військовий процес прийняття рішень).

Американські колеги мають за плечима значний практичний досвід саме у військовому процесі прийняття рішень, який отримали під час участі у бойових діях у країнах, де відбувалась збройні конфлікти.

Військовослужбовці бригади швидкого реагування, Національної академії та Головного Управління НГУ пройдуть триденний теоретично-практичний модуль: під керівництвом досвідчених фахівців буде опрацьований уесь обсяг знань та вмінь, необхідний для опанування вмілого і якісного «MDMP».

Таким чином Національна гвардія України, як другий за потужністю компонент сил оборони, поступово вибудовує відповідні організаційні структури та управлінські процедури загальноприйняті у країнах – членах Альянсу.

Нагадаємо, що  структура та управління новоствореної бригади швидкого реагування Національної гвардії України побудовані на зразок армійських підрозділів передових країн світу. Так, для тактичного планування застосовується американська модель «MDMP». Підготовка офіцерів штабу батальйону наразі здійснюється відповідно до норм зазначеної моделі.

Прес-служба НГУ України

Схожі матеріали