Контраст
Шрифт

Ігор Бабич: ситуація на автодорогах країни вимагає додаткового контролю та посилення профілактичної роботи (ФОТО, ВІДЕО)

clock
11.08.2016 09:45

Про це начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції зазначив на прес-конференції з нагоди старту місячника безпеки дорожнього руху. Він триватиме в державі з 12 серпня по 12 вересня.

Ігор Бабич зазначив, що за сім місяців поточного року зареєстровано понад 85 тис. ДТП, що на 19 % більше ніж у минулому році.

«Що найбільш трагічно – кожна п’ята автопригода або 15 тисяч ДТП – трапляються з потерпілими. Тобто, на даний час ми констатуємо загибель понад 1800 громадян, а також отримання травмування різного ступеню тяжкості понад 20 тисячами громадян», – підкреслив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції.

Ігор Бабич зазначив, що основними причинами ДТП з потерпілими є перевищення швидкості, керування в нетверезому стані та порушення правил маневрування, тож саме на ці порушення буде спрямована увага поліцейських. 

Окремий аспект – пасажирські перевезення. Наразі організована співпраця Національної поліції та Укртрансінспекції. Завдання спільних нарядів – проконтролювати технічний стан транспортних засобів та законність права перевезення. Ігор Бабич звернувся з проханням до пасажирів не бути байдужими та повідомляти до поліції про порушення Правил дорожнього руху водіями автобусів та маршрутних таксі.

Особливу увагу приділять також недопущенню керування транспортними засобами водіями в стані сп’яніння. В поточному році з вини нетверезих водіїв автомототранспорту кількість дорожньо-транспортних пригод збільшилася на 41.89%. І хоча нещодавно відповідальність за цей вид порушень значно зросла, докорінних змін на краще поки що не має, тож на водіїв-порушників очікують перевірки.

Водночас для працівників поліції, яким надано право проведення огляду водіїв транспортних засобів на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачені семінари-практикуми. Їх підготували фахівці державного підприємства «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» МОЗ України.

Ігор Бабич наголосив також на взаємодії з оперативними підрозділами поліції щодо попередження та розкриття злочинів, пов’язаних з незаконними заволодіннями транспортних засобів. З початку року на території України зареєстровано 7 527 таких злочинів, тож підрозділи превентивної діяльності будуть діяти спільно з патрульною поліцією та кримінальним розшуком.

Під час місячника збільшать кількість нарядів, що заступають на службу, особливо на стаціонарних постах. За необхідністю до служби планують залучати підрозділи Національної гвардії.

Заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Іван Прохоренко зазначив, що мета заходів – привернення уваги суспільства до проблеми безпеки руху, стабілізація ситуації на дорогах.

Втім, за його словами, це не означає, що превентивні заходи будуть мати короткостроковий характер. Після офіційного закінчення місячника та аналізу ситуації, профілактична робота в цьому напрямку продовжиться.

На закінчення прес-конференції Ігор Бабич запевнив представників ЗМІ, що Національна поліція України проінформує громадськість щодо результатів профілактичних заходів та зроблених висновків.

Департамент комунікації Національної поліції України,

Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність