Хатія Деканоідзе презентувала роботу груп реагування патрульної поліції на Хмельниччині (ФОТО, ІНФОГРАФІКА, ВІДЕО)

clock
02.07.2016 11:52

Понад три десятки груп цілодобово нестимуть службу в населених пунктах області. Загальна кількість поліцейських у групах реагування складає 430 працівників. Групи працюватимуть 12-годинними змінами. Інформацію екіпажі отримуватимуть через call-центр обласної поліції.

Сьогодні, 2 липня, глава Національної поліції Хатія Деканоідзе, керівники органів влади та місцевого самоврядування, очільники усіх силових відомств області взяли участь у презентації груп реагування патрульної поліції.

Глава Національної поліції зазначила, що групи швидкого реагування не лише патрулюватимуть територію – вони комунікуватимуть із суспільством. Адже зараз, під час становлення Національної поліції України, з’явився новий напрямок в її роботі – «поліція для суспільства».
«Важливо, щоб поліцейський – дільничний, слідчий, усі групи, які будуть спілкуватися з громадою – щоб вони були доступні для кожного громадянина», — підкреслила Хатія Деканоідзе.
Вона також зазначила, що поліція має бути доступною не лише для тих громадян, які живуть у містах, але й для мешканців невеликих міст і сіл. І в цьому допомагає система call-центрів, створення якої почалося рік тому і яка зарекомендувала себе як дуже ефективна. 

Загалом на базі відділів і відділень поліції Хмельницької області створено 33 групи реагування патрульної поліції. Їх загальна штатна чисельність складає 430 працівників.
Патрульні працюватимуть у чотири зміни по 12 годин. Таким чином буде забезпечене цілодобове перекриття обслуговуваної території. До складу кожного екіпажу, який заступатиме на зміну, входитимуть по двоє поліцейських.
Завдання ГРПП – оперативне прибуття на місце події, затримання зловмисника, встановлення і опитування можливих свідків правопорушення, а також охорона місця події до прибуття слідчо-оперативної групи. 

Важлива новація полягає в тому, що ГРПП оснащені планшетами, які напряму з'єднані з лінією «102» через call-центр поліції Хмельницької області. Завдяки цьому можна швидко визначити місцезнаходження групи, адже воно відображатиметься на загальній карті у call-центрі. Таким чином, у разі надходження виклику черговий зможе оперативно направити на місце події найближчий патруль.

За відсутності викликів від громадян, члени груп займатимуться превентивною діяльністю – перевірятимуть осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, слідкуватимуть за дотриманням правил зберігання вогнепальної зброї її власниками, наглядатимуть за безпекою руху.

Департамент комунікації 
Національної поліції України

Схожі матеріали