Грубих порушень правопорядку під час довиборів не зафіксовано

clock
17.07.2016 19:10

Упродовж дня голосування до поліції надійшло 150 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом. Відкриті 14 кримінальних проваджень, 8 з яких – за порушення виборчих прав громадян. Усі виборчі дільниці закрилися вчасно, комісії приступили до підрахунку голосів.

Від початку доби і до 20:00 17 липня до поліції надійшли 150 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом. Найбільша кількість таких повідомлень зафіксована у Луганській області – 44. Далі йдуть Чернігівська область – 41, Херсонська – 31, Полтавська – 12, Волинська – 10, Дніпропетровська – 7 та Івано-Франківщина – 5 повідомлень.

За результатами перевірки поліцейськими відкриті 14 кримінальних проваджень, 8 з яких стосуються порушення виборчих прав громадян.

Зокрема, відкриті три кримінальних провадження за статтею 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України. Таких проваджень – по одному у Дніпропетровській, Луганській та Полтавській областях.

Крім того, на Івано-Франківщині відкриті два кримінальних провадження за ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України.

Також у Луганській області відкрите кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Ще два кримінальні провадження поліція відкрила у Полтавській та Чернігівській областях за ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України.

Решта проваджень відкриті за фактами неправдивих повідомлень про замінування (3 – в Херсонській області), нанесення легких тілесних ушкоджень (2 – в Чернігівській області) та підроблення документів (1 – в Луганській області).

Станом на 20:00 усі виборчі дільниці закрилися, триває підрахунок голосів. Поліція продовжує забезпечувати публічну безпеку та порядок у місцях роботи комісій.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

Схожі матеріали