Громадськість та журналісти Вінниччини увійдуть до робочої групи Громадської ради при МВС України (ФОТО, ВІДЕО)

clock
04.11.2016 07:00

Вчора, 3 листопада, у Вінницькій області відбувся «круглий стіл», участь у якому взяли представники територіальних підрозділів держорганів, діяльність яких координує міністр внутрішніх справ України, представники громадськості та журналісти. Головними темами зустрічі, що пройшла за головування очільника Громадської ради при МВС Володимира Мартиненка, були механізми взаємодії між правоохоронними структурами та їхня співпраця з населенням краю.

Керівники обласних управлінь Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та регіонального сервісного центру МВС озвучили актуальні питання забезпечення правопорядку, наболілі проблеми та шляхи їх вирішення. До обговорення долучилися й представниками засобів масової інформації та громадські активісти.

Володимир Мартиненко запропонував присутнім створення робочої групи, яка ввійде до структури Громадської ради та буде координуватись міністром внутрішніх справ. Така група дасть можливість вирішувати наявні в регіонах проблеми, пов’язані з роботою органів внутрішніх справ, правоохоронною діяльністю, через центральні органи влади. Голова Громадської ради при МВС запросив до роботи у такій групі громадських активістів та журналістів.

«Саме завдяки громадськості відбувається корегування процесу реформування системи МВС, його вдосконалення, пошук шляхів вирішення проблемних питань», – наголосив Володимир Мартиненко.

За його словами, прикладом ефективної співпраці з громадськістю стало обговорення проекту державного бюджету на 2017 рік. До обговорення долучилися близько 1,5 тисячі громадських активістів з інших областей, які увійшли до створених робочих груп. Крім того ці робочі групи ініціюють зміни до нормативно-правових документів, запускають пілотні проекти щодо покращення роботи патрульних, охорони громадського порядку та кордону.

Володимир Мартиненко подякував присутнім за робочий діалог, конструктивну критику, підняті наболілі питання. Висловив сподівання, що подальша взаємодія з робочою групою Вінниччини буде плідною і матиме позитивні результати.

Робоча група з представників громадських організацій Вінницької, буде створена протягом тижня. Представники громадських організацій, які виявлять бажання увійти до складу робочої групи, можуть звернутися з мотиваційними листами на електронну адресу: [email protected].

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали