Громадська рада при МВС затвердила Положення про регіональні комісії з питань боротьби та протидії корупції в органах внутрішніх справ (ФОТО)

clock
26.10.2017 14:37

Сьогодні, 26 жовтня, у Міністерстві внутрішніх справ відбулося засідання Громадської ради при МВС, на якому було затверджено Положення про регіональні комісії з питань боротьби та протидії корупції в системі МВС.

«Нещодавно ми започаткували створення регіональних комісій з питань боротьби та протидії корупції в органах системи внутрішніх справ. Адже громадський контроль і залучення суспільства до боротьби із корупцією є запорукою ефективного реформування МВС», ‑ зазначив голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко.

Основними завданнями комісії є сприяння реалізації державних та відомчих в системі МВС програм, направлених на боротьбу з корупцією. Комісія також сприятиме врахуванню громадської думки під час формування та реалізації державної політики, яка направлена на протидію корупції.

До складу комісії долучатимуться представники інститутів громадянського суспільства, органів державної влади та місцевого самоврядування і ЗМІ.

Комісія працюватиме шляхом засідань, рішення приймаються голосуванням.

Під час Громадської ради при МВС розглянули і затвердили Положення про Громадську раду при Міністерстві внутрішніх справ України. Також погодили Положення про робочі групи по співпраці і взаємодії громадськості з органами, що координуються МВС.

Нагадаємо, нещодавно за ініціативи Громадської ради при МВС було створено робочу групу по визначенню рівня довіри населення до Національної поліції.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали