Контраст
Шрифт

Голова Державної міграційної служби України взяв участь у Третій Міністерській конференції країн Празького процесу (ФОТО)

clock
23.09.2016 16:48

20 вересня у Братиславі (Словаччина) відбулася Третя Міністерська Конференція Празького процесу. Саме ця зустріч стала підсумком роботи Празького процесу у 2012-2016 роках та визначила пріоритети на 2017-2021 роки. Делегацію України очолив Голова ДМС України Максим Соколюк.  

Під час Конференції сторони відзначили досягнутий прогрес та висловили переконання щодо необхідності поглиблення спільної роботи та постійного покращення національних систем міграції. За її результатами схвалено Спільну Декларацію Третьої Міністерської конференції Празького процесу.  

У ході Конференції очільник ДМС України зустрівся із Міністрами внутрішніх справ Словаччини Робертом Калиняком та Угорщини Шандором Пінтером. Під час цих зустрічей Максим Соколюк проінформував про досягнення України в міграційній сфері: відсутність системних порушень прав людини, дискримінації та інші причини, які зазвичай спонукають мігрантів до звернень за наданням притулку.

 Також сторони привернули увагу до факту виконання Україною усіх вимог в рамках лібералізації ЄС візового режиму для України. Максим Соколюк підкреслив, що Україна робить свій внесок у подолання міграційної кризи, захищаючи зовнішній кордон ЄС. В свою чергу міністри внутрішніх справ Словаччини та Угорщини запевнили в абсолютній підтримці їхніми країнами у запроваджені ЄС безвізових поїздок для українців.  

Учасники Конференції оцінили здобутки України в розвитку міграційної політики та висловили зацікавленість у подальшому поглибленні двосторонньої співпраці на цьому напрямку.  

 

Довідка: Празький процес – це цільовий політичний діалог з питань міграції, одна із головних цілей якого – посилення партнерства серед країн Європейського союзу, країн Шенгенської угоди, Східного партнерства, Західних Балкан, Центральної Азії, Росії і Туреччини (50 держав-учасниць). Представники Державної міграційної служби України беруть активну участь у заходах Празького процесу, починаючи з 2011 року.

 

За матеріалами прес-служби ДМС України

Схожі матеріали
Діяльність