Генерал Ф.Б. Ходжес високо оцінив рівень підготовки нацгвардійців (ФОТО)

clock
03.02.2016 16:16

Сьогодні у Центральному територіальному управлінні (м. Дніпропетровськ) відбулася зустріч командування Національної гвардії України з делегацією американських військових на чолі з командувачем сухопутних військ Збройних Сил США у Європі генерал-лейтенантом Ф. Б. Ходжесом.

Під час розмови з американськими колегами  командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров  зазначив, що сьогодні в Україні допрацьовується законодавство щодо визначення місця Національної гвардії України у  безпековому секторі країни. 

За словами Юрія Аллерова, в умовах неоголошеної війни ми повинні вчасно реагувати на загрози та сучасні виклики і, більш того,  діяти на упередження.  Командувач НГУ чітко визначив головні напрямки реформування структури. Перш за все, це:

-  Реорганізація системи управління;

- Вирішення комплексу питань із забезпечення структури  відповідним  зв’язком , який не є ідентичним зразкам, що використовувались у  пострадянський період.

Особливу увагу  учасників робочої зустрічі генерал-лейтенат Ю . Аллеров  звернув на  необхідність  заміни системи  відбору  кандидатів на військову  службу  та переформатування  підготовки особового складу і заснування інституту  інструкторів.

Власне кажучи, цей досвід вже  впроваджено під час спільних американсько-українських навчань у Яворівському навчальному центрі.

Генерал  Ф.Б. Ходжес  відзначив  захоплення своїх колег рівнем підготовки українських нацгвардійців  і  їх готовністю навчатись та переймати досвід американських фахівців.

Обидва командувачі зійшлися на єдиній думці про те, що для повноцінної підготовки особового складу необхідно мати відповідну матеріально-технічну базу. Тож особливо ретельно обговорювались перспективи створення навчальних центрів для середньої ланки та міжнародного навчального центру в НГУ.

Американські колеги  оглянули зразки військової техніки. Особливу  зацікавленість генерал-лейтенанта  Ф.Б. Ходжеса викликала  можливість живого спілкування із особовим складом, переважна кількість якого виконувала бойові завдання у зоні проведення АТО.

Прес-служба Національної гвардії України

Схожі матеріали