До травня 2016 року у штаті патрульної поліції України працюватимуть 16 тисяч патрульних - Арсен Аваков

clock
17.01.2016 11:54

Про це глава МВС заявив сьогодні, 17 січня, коментуючи старт роботи патрульної поліції у м. Дніпропетровськ.

За словами міністра внутрішніх справ України, 950 патрульних були відібрані з понад 8 тисяч кандидатів, які подали свої анкети. 86% претендентів мають вищу освіту, близько чверті від загального числа нових патрульних становлять дівчата. Кожен десятий поліцейський є учасником АТО, 13% раніше служили в органах внутрішніх справ, в основному – в добровольчих батальйонах МВС "Дніпро-1" і "Січеслав".

Арсен Аваков зазначив, що старший лейтенант поліції Володимир Богоніс, який очолив патрульну поліцію Дніпропетровська, в минулому – бойовий офіцер з підрозділу "Дніпро-1", який пройшов з полком всі бойові випробування останнього часу.

"Він знає, що значить служити Україні. Як знали і його 30 загиблих однополчан, які склали голови за Україну", – підкреслив глава МВС.

Арсен Аваков нагадав, що Дніпропетровськ є 9-им містом, в якому запрацював новий поліцейський патруль. Наступними стануть Івано-Франківськ (30 січня), Херсон (6 лютого), Вінниця (14 лютого), Чернігів (21 лютого), Кременчук (27 лютого).

"Потім – Черкаси, Полтава, Житомир, Чернівці, Рівне, Бориспіль, Запоріжжя, Тернопіль, Слов'янськ-Краматорськ, Кіровоград, Кривий Ріг, Харків-Лисичанськ-Рубіжне, Маріуполь і Суми", – зазначив міністр внутрішніх справ.

Всього ж до травня 2016-го року, за словами Арсена Авакова, у штаті нової патрульної поліції країни працюватимуть 16 тисяч нових поліцейських.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали