Дії протестувальників під ОП – провокація, а не мирна акція - Антон Геращенко

clock
20.03.2021 19:18

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі Радіо Свободи заявив, що поліція свідомо не втручається в протест, який відбувався під стінами Офісу Президента. Дії протестувальників він назвав провокацією і аж ніяк не "мирною акцією".

"Замовники цієї провокації мріють, щоб вийшла поліція, застосувала силу, пролилася кров. Ми не будемо йти на шляху такої провокації, в нас достатньо сил, щоб захистити громадський порядок. Ті, хто замовляють і проплачують такі акції, хочуть, щоб пролилася кров", - заявив Антон Геращенко. 

Однак, заступник міністра наголосив, що більшість мітингувальників не порушують порядок, лише "кілька десятків осіб будуть нести відповідальність за хуліганські дії".
Раніше повідомлялось, що Києві біля Офісу президента відбулася акція протесту. Активісти підійшли практично впритул до будівлі з плакатами та гучною музикою. Протестувальники почали застосовувати піротехніку - димові шашки, петарди та фаєри. Почали кидати фарбою в будівлю ОП та розписувати фарбою стіни й двері.

Правоохоронці у ситуацію не втручались. 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали