Контраст
Шрифт

Держслужба із надзвичайних ситуацій отримала сучасне обладнання від НАТО (ФОТО)

clock
26.05.2016 16:51

Обладнання передбачено передати піротехнікам, які зараз працюють на Сході України.

Про це сьогодні, 26 травня, розповів глава ДСНС Микола Чечоткін. Власне мова іде про вибухозахисні костюми, комбіновані металодетектори, рамки для збільшення глибини пошуку, рамки для пошуку в важкодоступних місцях, тактичні окуляри, засоби життєзабезпечення в польових умовах. 
Церемонія передачі відбулася сьогодні у Києві.

Присутній на церемонії заступник генерального секретаря НАТО з питань нових викликів з безпеки Сорін Дукару зазначив, що обладнання передається у рамках програми Альянсу "Надання допомоги в проведенні гуманітарного розмінування в Україні", розпочатої ще в липні 2015 року.
"В Україні зараз склалися умови високої загрози, і це потребує відповідної реакції з боку спеціальних служб. Цей проект покликаний допомогти посилити цю реакцію. Мета його - сприяння в поліпшенні функцій ДСНС, а також допомога в проведенні гуманітарного розмінування. У рамках проекту ми передаємо обладнання, а також проводимо спеціальні тренінги для українських фахівців", - зазначив він.

У свою чергу глава Держслужби із надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін підкреслив: «Отримане оснащення суттєво збільшить рівень захисту піротехніків під час гуманітарного розмінування та підвищить якість виконання робіт з пошуку, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів. І найголовніше — дасть можливість мешканцям Донецької та Луганської областей повернутися до своїх осель та жити повноцінним життям».

 

Він додав, що від початку проведення АТО піротехніки ДСНС знешкодили 57 тис. вибухонебезпечних предметів, зокрема 760 встановлених незаконними збройними формуваннями і замаскованих під дитячі іграшки. Загалом фахівці служби розмінували 13 тис. га територій і 40 тис. га акваторій.

 

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали
Діяльність