Делегація МВС та Нацполіції взяла участь у поліцейському Саміті ООН (ФОТО)

clock
03.06.2016 14:38

Саміт глав поліцейських відомств країн-членів ООН (UN COPS) проходить цими днями у Нью-Йорку (США).

Захід відкрив перший заступник Генерального Секретаря ООН Ян Еліассон . 
Українську делегацію на Саміті представляє заступник глави Нацполіції, генерал поліції третього рангу Олексій Руденко та директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС Мері Акопян.

В рамках участі у Саміті заплановано  низку зустрічей із представниками Литви, Італії, Канади, Норвегії та Австралії стосовно налагодження та продовження двосторонньої співпраці у сфері реформування українського сектору безпеки, зокрема Національної поліції України та Міністерства внутрішніх справ. 

Заступник Генерального комісара Поліції Литовської Республіки Донатас Малашкєвічюс повідомив про готовність прийняти українську групу правоохоронців експертного рівня для ознайомлення із системою роботи дільничних офіцерів поліції у Литві, а також здійснити обмін досвідом у сфері впровадження інформаційних технологій у діяльність поліцейських. 

У свою чергу заступник Командувача Корпусу Карабінерів Італії Антоніо Ріккіарді запевнив, що італійська сторона готова провести ряд тренінгів для працівників поліції по боротьбі з організованою злочинністю, а також громадського блоку.
 

Цього року основною темою Саміту є підкреслення важливості миротворчої діяльності у світі, зважаючи на зростання кількості локальних конфліктів та агресії на планеті. У Саміті беруть участь представники поліцейських відомств більш ніж 110 країн світу, переважно керівного складу – міністри, голови поліцій, їх заступники.

 

Довідка: МВС України з 1994 року бере активну участь у міжнародних операціях із підтримки миру і безпеки під егідою Організації Об'єднаних Націй (ООН), Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) і Європейського Союзу (ЄС). За цей час понад 2,5 тис. представників МВС (працівників Національної поліції та військовослужбовців Національної гвардії України) набули миротворчий досвід у якості спостерігачів міжнародної (цивільної) поліції, експертів із поліцейських питань, а також у складі Спеціального та Кінологічного миротворчих підрозділів МВС України, які перебували в складі Місії ООН у Косово з 1999 по 2008 рр.
На сьогодні у складі міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки під егідою ООН несуть службу 48 офіцерів МВС України, які перебувають в місіях у Конго, Косово, Ліберії, Південному Судані, Кот-д’Івуарі, на Кіпрі та у підрозділах Секретаріату ООН і ОБСЄ.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали