ДПСУ дослідила рівень довіри до реформ та керівництва

clock
31.05.2019 07:38

31 травня у Києві презентували результати унікального для державних органів дослідження рівня довіри до реформ та керівництва Державної прикордонної служби України з боку її співробітників, а також анонсували запуск у відомстві системи стратегічних комунікацій.

Під час заходу обговорювались важливість нової стратегії розвитку ДПСУ у контексті розбудови стратегічних комунікацій та внутрішнього дослідження рівня довіри службовців ДПСУ.

У квітні 2019 року Центр стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки Міжнародної організації міграції в рамках проекту «Нове обличчя кордону» та Посольство США в Україні розпочали дослідження, суть якого полягала в аналізі ставлення співробітників ДПСУ до структури, реформ та керівництва, а також відомства. Дослідження проводилось за допомогою анкетування. Загальна кількість заповнених анкет 10840, що складає більше 25% особового складу.

Ключові висновки дослідження демонструють, що співробітники в цілому задоволені діяльністю відомства. Найбільшу підтримку респонденти висловили по групі питань оцінка ставлення до безпосереднього керівництва. Це говорить про довіру до безпосереднього керівництва та досить високу оцінку його роботи.

Незважаючи на відносно посередню оцінку рівня заробітної плати, 56% співробітників вважають, що мають гарні кар’єрні перспективи та можуть реалізуватись у ДСПУ професійно.

За словами Олега Слободяна, помічника Голови Держприкордонслужби України - прес-секретаря, комунікації ДПСУ мають бути конкурентоспроможними не тільки на рівні інформаційного поля, але і на стратегічному рівні. ДПСУ має план щодо реагування на питання, які викликають занепокоєння у своїх співробітників, особливо які стосуються підвищення заробітної плати та вдосконалення системи соціального забезпечення.

Аліна Фролова, директор з розвитку Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» зазначила: «Проект розбудови стратегічних комунікацій у ДПСУ є системним та комплексним. Служба вже є однією з найбільш просунутих та відкритих державних установ, але наша головна мета - це проактивний стиль комунікації та стала професійна система».

За матеріалами прес-служби ДПСУ

 

Схожі матеріали