Борців за свободу вшанували у ХНУВС (ФОТО)

clock
21.11.2016 13:03

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи. На плацу вишикувався весь особовий склад вишу: присутні вшанували пам'ять героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за свободу та європейській вибір громадян України, та борців, які в різні роки відстоювали право нашої держави на незалежність та суверенітет.

Як підкреслив, звертаючись до присутніх, ректор університету Валерій Сокуренко, Революція Гідності стала визначною віхою в історії українського народу. «Тоді тисячі людей виступили проти тоталітаризму, захищаючи свій демократичний вибір, честь і гідність, – підкреслив Валерій Сокуренко. – А сьогодні, коли багато хто хоче дестабілізувати ситуацію в нашій державі, правоохоронці знаходяться на передньому рубежі, несуть службу в АТО, захищаючи Схід України. Святим обов’язком працівника поліції були і залишаються Порядок і Закон, захист прав і свобод наших громадян».

Легендарний «кіборг», кулеметник 93-ї механізованої бригади, а нині голова Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Олександр Сергєєв наголосив, що змінити на краще в нашій країні відбудуться лише за умови, що всі громадяни України боронитимуть державу від ворога й втілюватимуть реформи.

Особовий склад відомчого навчального закладу засвідчив свою шану героям і свою готовність боронити рідну землю: урочистим маршем пройшла «Почесна варта» університету, замайоріли над плацом прапори усіх областей країни і жовто-блакитний Державний стяг.

Прес-служба Харківського національного університету внутрішніх справ

Схожі матеріали