Бійці КОРД пройшли базовий курс підготовки від фахівців ФБР (ФОТО)

clock
25.07.2016 07:00

Упродовж 10 діб інструктори Федерального бюро розслідувань США ділились досвідом затримання порушників правопорядку з інструкторами поліцейського спецпідрозділу КОРД. 

«У межах спільних тренувань бійці американського ФБР і українського підрозділу поліції особливого призначення КОРД відпрацьовували різні вправи з використання спеціальної зброї і тактики американського підрозділу SWAT. Заняття проходили як індивідуально, так і в групах», – розповів заступник начальника Департаменту КОРД Микола Путій.

За його словами, спецпризначенці вдосконалювали навики володіння зброєю швидкості і влучності стрільби в умовах фізичних та психічних навантажень, а також ухвалювали грамотні тактичні рішення у стресових ситуаціях.

Під час урочистого заходу вручення сертифікатів українським кордівцям, представник ФБР зазначив, що україно-американська співпраця є надзвичайно важливою і корисною, оскільки йдеться про захист прав громадян.

Як повідомлялось раніше, такі спільні навчання в Україні організовуються не вперше і мають на меті запровадження передового досвіду розвинутих іноземних держав. Робочі зустрічі з представниками іноземних спецслужб проводяться в межах двосторонньої угоди між урядами США та України про допомогу в галузі правоохоронної діяльності та кримінальної юстиції.

Як відомо, понад 40 бійців поліцейського підрозділу поліції особливого призначення КОРД завершили навчання у Тренінговому центрі і повернулись до Головних управлінь поліції у Сумській та Київській областях.

Планується, що наступними областями, де з'являться спецпідрозділи поліції КОРД, стануть Одещина і Житомирщина.

За матеріалами КОРД

Схожі матеріали