Контраст
Шрифт

Бійці КОРД поповнили лави поліції Одещини та Житомирщини (ФОТО, ВІДЕО)

clock
02.09.2016 12:40

Сьогодні, 2 вересня, 35 бійців підрозділу спеціального призначення КОРД («Корпус оперативно-раптової дії») отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки. Вони нестимуть службу у Житомирській та Одеській областях. Окрім цих регіонів, КОРД вже працює у місті Києві, а також у Київській, Сумській та Харківській областях.

Усі бійці пройшли навчання за програмою американської тактичної підготовки поліцейських груп спецпризначення SWAT. Завданнями КОРД стане звільнення заручників і здійснення силової підтримки іншим підрозділам поліції, а у разі необхідності бійці братимуть участь в антитерористичній операції.

У заході взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава Нацполіції Хатія Деканоідзе, заступник глави Нацполіції  Олексій Руденко та Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.

За словами Арсена Авакова, з листопада 2015 по 2 липня 2016 в рамках відборів було подано 6739 анкет.

«Тестування кандидатів включало визначення рівня фізичної та вогневої підготовки, проведення психологічного тесту (MMPI-2), тестування розумових здібностей (ORG-Eiq), тесту на комунікабельність (індивідуальне інтерв'ю), проведення 5-денного курсу "Витривалості" (для групи "А"), а також 8-ми і 4-х тижневих курсів підвищення кваліфікації для груп "А" і "В" відповідно», – розповів він

Всього заплановано набрати в спецпідрозділ КОРД 2100 поліцейських (група "А" - 1079, група "В" - 329, логістика - 692). Група "А" – бойові загони спеціального призначення, "В" – захист свідків.

«Наша реформа – це крок за кроком зміни від старої міліції до нового порядку. Ви – одні із тих 140 осіб на всю країну, які пройшли важку підготовку та стали елітою наших підрозділів. Сьогодні я дуже радий за Житомирську та Одеську області та буду чітко розуміти, що там у мене є тил у вигляді вас. Хочу, аби кожен із вас став прикладом для своїх колег. Я на вас дуже розраховую та очікую на ефективні дії», – зазначив міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков, додавши, що підрозділу КОРД буде приділятися пильна увага, особливо у питаннях оснащення та професійної підготовки.

Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе висловила вдячність інструкторам та американським колегам за підтримку та участь у професійній підготовці бійців спецпідрозділу.

«Ви пройшли важкий відбір, який був чітко продуманий нашими фахівцями та міжнародними партнерами. Ми пишаємося кожним з вас. Я хочу, аби ви з гордістю та вогнем в очах служили нашій державі та суспільству. Це – найважливіше», – зазначила Голова Нацполіції Хатія Деканоідзе.

Посол США в Україні Марі Йованович відзначила, що Сполучені Штати Америки пишаються, що мають можливість підтримати становлення КОРД. Вона висловила надію на подальшу співпрацю з урядом України аби допомогти створити такі підрозділі і в інших містах України.

«Одним із ключових факторів для становлення КОРД було співробітництво та взаєморозуміння, яке існує між нами, МВС та Нацполіцією. Ви будете служити рольовою моделлю та прикладом для інших», – зазначила пані Посол.

Крім того, «кордівці» продемонстрували низку тактичних та вогневих вправ, які у подальшому будуть використовуватись для проведення спецоперацій зі знешкодження особливо небезпечних злочинців та звільнення заручників. Під час усіх тренувальних та показових вправ поліцейські спецпризначенці використовують винятково бойові набої. 

Планується, що наступними, де з'являться спецпідрозділи поліції, стануть Донецька та Рівненська області.

Нагадаємо, КОРД – абсолютно новий, єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Національної поліції України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців та організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників та інші.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність