Контраст
Шрифт

Білу Церкву патрулюватимуть нові групи реагування патрульної поліції (ФОТО)

clock
03.02.2016 08:41

У місті цілодобово працюватимуть 12 таких груп. До складу групи реагування патрульної поліції (ГРПП) входить інспектор поліції і патрульний поліцейський. Наразі впровадження подібної системи триває на території Київської, Харківської та Львівської областей.

Завдання групи реагування – оперативне прибуття на місце події; затримання зловмисника;встановлення і опитування можливих свідків події; охорона місця події до прибуття основної слідчо-оперативної групи.  По місту цей час складатиме до 7 хвилин, а  в сільській місцевості – до 20 хвилин.

Члени ГРПП забезпечені засобами індивідуального захисту та активної оборони, а також озброєні табельною зброєю. Вони нестимуть службу за 12-годинним графіком.

Розподіл міста Біла Церква здійснено на 12 дільниць. На кожній з них нестиме службу група реагування патрульної поліції. ГРПП працюватимуть у цілодобовому режимі.

Новація полягає в тому, що групи оснащені планшетами, які з'єднані з лінією "102" через call-центр Головного управління Національної поліції у Київській області. Місцезнаходження групи визначається з допомогою планшету і відображається на загальній карті у call-центрі ГУНП.

Завдяки єдиному центру управління досягається максимальна ефективність керування патрульними нарядами, зокрема – в частині оперативного реагування на повідомлення громадян про злочини і події.

Нагадаємо, розробка подібної моделі патрулювання розпочалася влітку минулого року на базі Самбірського райвідділу внутрішніх справ, що на Львівщині. Експеримент у Самборі розвивався по так званій «кущовій» системі, коли місцева міліція інтегрована з кількома сусідніми підрозділами внутрішніх справ і «вертикально» підпорядковується главку міліції Львівщини.

Результати експерименту засвідчили, що збільшення кількості груп швидкого реагування на вулицях міста дало змогу зменшити час прибуття міліції на виклик, відтак – забезпечити ефективнішу протидію правопорушенням. Як наслідок, зріс суттєво рівень довіри місцевої громади до роботи правоохоронців.

Наразі триває впровадження Самбірського експерименту на території Київської, Харківської та Львівської областей.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність