Контраст
Шрифт

«Наше єдине завдання – створення простору безпеки на Сході Європи», – Тігран Авакян

clock
11.01.2016 13:40

Про стратегічне партнерство йшлося сьогодні, 11 січня, на зустрічі у Міністерстві внутрішніх справ України. Зокрема обговорювалися найгостріші потреби та пріоритети розвитку Національної гвардії України.

Заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тігран Авакян зустрівся з представниками Посольства США в Україні – начальником військово-політичного відділу Посольства Дугласом Хьойотом та виконувачем обов'язків воєнного аташе сухопутних військ США при Посольстві Майклом Вандевельде.

У зустрічі також брав участь командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

«Наше єдине завдання створення простору безпеки на Сході Європи. Україна та США вже давно ключові партнери та союзники. Ми дуже цінуємо допомогу, яку надає США для розвитку Національної гвардії України», – зазначив заступник Міністра з питань євроінтеграції Тігран Авакян.

За його словами, сьогоднішня зустріч – це можливість обговорити проблеми та пріоритети бригади легкої піхоти Національної гвардії України. Без допомоги американської сторони, створити ефективну, дієву, функціональну військову частину буде дуже важко.

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров зазначив, що Національна гвардія України – це структура, яка спроможна протистояти агресії, що загрожує кордонам держави. Має бути створена єдина система, що буде адаптована як для України, так і для країн-членів НАТО та США, зокрема в частині управління, взаємодії, підготовки та логістики.

«Нам потрібні боєздатні підрозділи», – підсумував Юрій Аллеров.

«Американські військові не вперше проводять спільні навчання з представниками Нацгвардії України. Ми дуже задоволені результатами та здивовані високим рівнем підготовки військових. Ми готові й надалі співпрацювати з українськими військовими та надавати необхідну допомогу», – зазначив начальник військово-політичного відділу Посольства США в Україні Дуглас Хьойот. Створення бригади легкої піхоти Нацгвардії України – це приклад успішної співпраці американських та українських військових.

«Україна та США й надалі повинні залишатися стратегічними партнерами», – підкреслив заступник Міністра Тігран Авакян.

Сторони домовились про подальшу співпрацю українських та американських військових.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність