Арсен Аваков зустрівся з делегацією Американської Ради з питань зовнішньої політики (ФОТО)

clock
09.11.2016 10:30

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в зоні проведення АТО та дотримання сторонами Мінських домовленостей, стан реформування МВС, а також реабілітацію та реінтеграцію в цивільне суспільство колишніх військовослужбовців.

Американську сторону на зустрічі представляли президент Американської Ради з питань зовнішньої політики Герман Пірчнер, колишній міністр внутрішньої безпеки США Том Рідж, а також член Американської Ради з питань зовнішньої політики Джуліа Бюрке.

За словами Арсена Авакова, українська сторона дотримувалася і надалі дотримуватиметься Мінських домовленостей.

«Для проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, перш за все, необхідно домогтися стабільної безпеки», – додав очільник МВС.

Американська сторона відзначили позитивну динаміку процесу реформування МВС. Про це, на думку членів делегації, свідчить про підвищення рівня довіри населення до правоохоронної системи. Проте залишається необхідність подальших послідовних змін на шляху боротьби з корупцією. Американські колеги також підтвердили готовність сприяти психологічній та фізичній реабілітації службовців, які повернулися із зони проведення АТО.

Наприкінці зустрічі Арсен Аваков висловив подяку Уряду США за підтримку України і наголосив на необхідності подальшої плідної співпраці.

Довідка: Понад три десятиліття Американська Рада з питань зовнішньої політики (AFPC) грає істотну роль в дебатах із зовнішньої політики США. Заснована в 1982 році, AFPC є некомерційною організацією, що має на меті інформування тих, хто робить або впливає на зовнішню політику Сполучених Штатів, і сприяння світовим лідерам у побудові демократії та ринкової економіки. AFPC отримала широке визнання в якості джерела своєчасного та глибокого аналізу з питань зовнішньої політики, працює в тісному контакті з членами Конгресу, виконавчою владою і співтовариством, що впливає на політику. У Раді працюють фахівці, відзначені у зовнішній і оборонній політиці. AFPC є цінним джерелом інформації для посадових осіб у вищих ешелонах влади.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали