Контраст
Шрифт

Арсен Аваков прокоментував ситуацію щодо телеканалу «Інтер»

clock
04.09.2016 18:13

Сьогодні у приміщенні телеканалу виникла пожежа, яку наразі ліквідовано. Нацполіцією затримано шістьох учасників протестної акції біля будівлі телеканалу. Серед них, зокрема, колишні військовослужбовці 30-ї бригади Збройних Сил України, учасники бойових дій. Розпочато кримінальне провадження за двома статтями. Про це сьогодні, 4 вересня, у ефірі телеканалу 1+1 повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, на початку п'ятої години вечора біля офісу телеканалу «Інтер» з'явилися люди у камуфляжі з відкритими обличчями. Вони розвернули плакати із протестними закликами щодо проросійської позиції телеканалу. Через певний час між охороною телеканалу та мітингувальниками виникла сутичка. Пізніше, на другому поверсі приміщення телеканалу виникла пожежа з відкритим вогнем. На місце події виїхала спецтехніка.

Двом людям, які надихалися димом, знадобилися допомога медиків. Один із мітингувальників звернувся до лікарні з травмами. Розпочато кримінальне провадження за ст. 296 «Хуліганство» та ст. 194 «Умисне знищення майна» Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

«Справа поліції, звичайно, не допускати до таких речей. Справа політиків та держави - не дозволяти таких конфліктів»,  - зазначив Арсен Аваков.

Міністр також повідомив, що наразі слідчими Національної поліції України вивчається великий об'єм документів, які передали активісти та народні депутати. Ці документи стосуються діяльності співробітників телеканалу та узгодження редакційної політики із російськими технологами та владою так званої «ДНР».

«У понеділок-вівторок слідчі Нацполіції будуть розуміти, чи є склад злочину у цій справі і як на це реагувати», - зауважив очільник МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність