Арсен Аваков: У Києві затримали «злодія в законі» Гелу Кардаву (ВІДЕО)

clock
10.02.2017 16:07

Є інформація про те, що він є штатним агентурними співробітником МВС Росії. Перевіряється інформація про його співпрацю зі спецслужбами РФ. Про це сьогодні, 10 лютого, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

42-річний Гела Кардава – уродженець Грузії, який не один рік провів у місцях позбавлення волі за вчинення тяжких злочинів (розбій і грабіж) на території інших держав.

«Гела Кардава був «коронований» в Москві у 1996 році, коли йому було всього 21 рік, що говорить про високу професійну «кваліфікацію». З відкритих джерел відомо, що Гела Кардава є одним з організаторів так званих «комерційних коронацій» «злодіїв в законі» у пострадянських країнах», - зазначив Арсен Аваков.

Отримавши оперативну інформацію про те, що відомий у кримінальних колах «злодій в законі» Гела перебуває у Києві, правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, а, відтак, під час спланованої спецоперації із залученням працівників спецпідрозділу затримали його разом із товаришами після зустрічі в одному з ресторанів столиці.

Під час спілкування із оперативниками він відмовився розповідати свою  кримінальну біографію, зазначивши, що останнім часом проживав на Кіпрі, в Росії, Туреччині та в Україні.

Працівники поліції перевіряють інформацію щодо його причетності до скоєння злочинів на території столиці, а також його зв’язки із членами злочинних угрупувань.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали