Арсен Аваков: «Створення непідконтрольної МВС України «народної міліції» ОРДЛО незаконне»

clock
10.06.2016 08:20

Арсен Аваков наголосив, що можливе створення так званої «народної міліції» на територіях, що контролюються бойовиками ЛДНР у Донецькій та Луганській областях, є неконституційним. Про це міністр внутрішніх справ України повідомив в ексклюзивному інтерв’ю ІА «Інтерфакс-Україна».

«У Мінських угодах прописані пункти типу «народної міліції», що не підпорядковується МВС України. Я не приймав і ніколи не прийму такого пункту. І мене ніхто не змусить», – зазначив очільник міністерства.

Він підкреслив, що створення «народної міліції» прямо суперечить Конституції України та українського законодавства.

«Поліція повинна бути українською, за українським законом і за єдиним стандартом. Особливої поліції, яка нікому не підпорядковується, не буде. Це моя позиція. Може бути, що парламент вирішить по-іншому, але в цьому випадку я піду у відставку», – заявив Арсен Аваков.

Міністр додав: «Я як міністр буду виконувати тільки те, що не суперечить моїй совісті та повноваженням».

При цьому глава МВС України позитивно оцінив ідею введення міжнародної поліцейської місії на Донбас, але підкреслив, що це буде можливо лише за умови відновлення контролю Україною ділянки державного кордону та відсутності російських військ на українській території.

«Тоді запускається поліцейська місія, обов'язково міжнародна, і вона намагається виступити арбітром та не  допустити зіткнень. Будемо вважати, що це можливо в цій складній ситуації», – сказав Aрсен Аваков, додавши, що така поліцейська місія повинна налічувати приблизно п’ять тисяч осіб, однак не зрозуміло наскільки це реально.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали