Арсен Аваков: «Компанія Фірташа не повинна заблокувати приватизацію ОПЗ» (ВІДЕО)

clock
18.05.2016 13:32

Про це сьогодні, 18 травня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час засідання Уряду, де були затверджені умови приватизації ОПЗ.
Він зазначив, що на сьогодні Одеський припортовий завод має заборгованість приблизно 200 млн доларів перед групою Ostchem Дмитра Фірташа. У той же самий час ця компанія має, за інформацією міністра, мільярдні борги перед державою за газ.
«Частина із цих боргів виплачена, частина – ні, частина – реструктуризована. Важливо, аби своїми вимогами вони не заблокували процес приватизації ОПЗ», – сказав міністр.

Відповідаючи на питання Арсена Авакова, Голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Ігор Білоус зазначив, що наразі загроз для зриву конкурсу немає. Він також наголосив, що, попри побоювання суспільства щодо участі російських компаній у конкурсі, ані вони, ані офшорні компанії не будуть допущені до участі у ньому.

«Нехай Росія у Магадані приватизує», – прокоментував це рішення глава МВС.
Нагадаємо, що раніше МВС почало розслідування двох справ щодо компаній Дмитра Фірташа. Одна з них стосується несплати групою Ostchem 5,7 млрд гривень НАК «Нафтогаз» за поставлений газ, друга – програшу Україною у Стокгольмському суді справи про 11 млрд. кубометрів газу. Також у червні, 2015 року було відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем співробітників НАК  «Нафтогаз Україна» через імовірну змову посадових осіб минулого керівництва НАК «Нафтогаз» з керівниками і власниками «Росукренерго» і «Group DF», «Centragas Holding AG», які володіють 50% акцій «Росукренерго», співвласником якої є російський  «Газпром».

 

 
Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали