Антон Геращенко: Поліція зробить все, щоб 27 лютого під час мітингу в Києві не було ніяких провокацій

clock
26.02.2021 21:43

Прийнято рішення, що завтра, 27 лютого, у столиці не буде ніяких кордонів і громадяни зможуть вільно, мирно, без зброї, мітингувати на вулиці Банковій. Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Антон Геращенко закликав організаторів та учасників акції не проявляти жодного насилля.

«Правоохоронцями проводитимуться заходи громадської безпеки, які будуть необхідні для того, щоб акція була мирна. Але, якщо деякі люди будуть закликати до насильства, то ми будемо ці дії фіксувати та притягати до відповідальності у випадку настання наслідків», - зазначив він.

Антон Геращенко наголосив, що Конституція України гарантує кожному громадянину право на мирний мітинг.

«Завтра о 12.00 годині ми чекаємо всіх людей, які хочуть мирно висказати свій протест проти вироку пану Стерненко та пану Демчаку. Вони мають на це право, але на мирний протест! Це не тоді, коли будуть бити знову поліцейських і нацгвардійців, бризкати їм в очі сльозогінним газом. Не треба завтра займатися насильством, хоча я знаю, що окрема категорія осіб йде туди саме для того, щоб бити, нищити поліцейських і нацгвардійців. А вони на це не заслуговують!» - сказав заступник міністра внутрішніх справ.

Крім того, Антон Геращенко розповів про те, як на минулій акції протесту по-звірячому били поліцейських і нацгвардійців, прискали їм в обличчя сльозогінним газом, ображали, зривали каски. Били тих правоохоронців, багато з яких були в зоні АТО, захищали Україну та проливали свою кров на війні.

«Я впевнений, що деякі політики, які нещодавно займали дуже високі посади в Україні до 21 квітня 2019 року, дуже хотіли, щоб поліція била протестувальників, але цього не було. Правоохоронці не мали при собі навіть гумових кийок для того, щоб всі бачили, що поліція змінилася. На кожному шоломі поліцейського є номер. Це була вимога Майдану і вона виконана. Кожен поліцейський, який охороняє громадський порядок, пронумерований і можна встановити, якщо він застосовує силу, більш ніж це дозволено Законом, і він буде нести за це відповідальність. А яка відповідальність для тих осіб, які били поліцейських, бризкали їм в очі сльозогінним газом? На жаль, у нашій країні, дуже спотворена ця реальність», -  додав він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали