Анастасія Дєєва: Запобігти торгівлі людьми можна лише спільними зусиллями (ФОТО)

clock
24.11.2016 15:11

За ініціативи заступника міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасії Дєєвої сьогодні, 24 листопада, у МВС відбулася стратегічна сесія щодо визначення проблемних питань протидії торгівлею людьми в Україні та пошуку шляхів їх вирішення. Участь у сесії взяли представники Національної поліції, Державної прикордонної служби, Міністерства соціальної політики, а також партнери МВС з Міжнародної організації з міграції, ОБСЄ та Посольства США.

Відкриваючи зустріч, Анастасія Дєєва наголосила, що посилення координації та співпраці між ключовими учасниками протидії торгівлі людьми є одним з пріоритетів розвитку МВС.

«Ми прагнемо консолідувати зусилля всіх учасників процесу, розуміючи, що це єдиний шлях до розв’язання проблеми торгівлі людьми. У нас усіх єдина мета – побороти це жахливе явище, – підкреслила зам міністра. – Я переконана, що на основі найкращих світових практик та нашого власного досвіду ми створимо максимально прозору, просту та ефективну національну систему боротьби зі злочинами в цій сфері».

Проблеми виявлення та захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, розслідування злочинів, розширення знань і проактивного реагування на виникаючі проблеми стали центральними питаннями діалогу. Обговорення відбувалося з урахуванням бачення всіх учасників зустрічі, що сприятиме розробці більш якісних та інклюзивних рішень.

Сторони уклали низку важливих домовленостей щодо майбутньої взаємодії у робочих групах з точкових питаннях і у напрямі стратегічних реформ.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали