Знищили ворожий БК та кулемет на сході, викрили переправника та затримали порушників на заході: ситуація на кордоні

clock
11.03.2024 19:20

Прикордонники-аеророзвідники бригади Гвардії наступу "Сталевий Кордон" під час роботи на тимчасово окупованій території Харківщини виявили спостережний пункт росіян та нанесли вогневе ураження за допомогою влучних скидів з ударного дрона. Також у результаті роботи прикордонників було знищено ворожий боєкомплект, кулемет та двох окупантів. 

Тим часом ворог вдався до нових рішень. Окупанти вирішили випробувати безпілотники з запалювальною сумішшю. Днями в одній з прикордонних громад на Чернігівщині прикордонники зафіксували факт скидання з ворожого БПЛА невідомого предмета. Після удару об землю він загорівся. Однак бійці ДПСУ вчасно попередили розповсюдженню пожежі. 

Окрім того на західних рубежах прикордонники безперервно здійснюють активні заходи з пошуку та затримання осіб, які здійснюють протиправну діяльність на держкордоні та в контрольованих прикордонних районах. Днями прикордонники Чернівецького загону виявили та затримали громадянина України, який здійснював організацію незаконного переправлення осіб до Румунії.

36-річний чоловік потрапив в поле зору прикордонників минулого року. Тоді під час затримання порушників, що мали намір незаконно перетнути кордон, правоохоронці отримали дані про можливу причетність громадянина до незаконної діяльності.

Надалі вже в рамках кримінального провадження прикордонники ретельно збирали оперативну інформацію та доказову базу для притягнення чоловіка до відповідальності. Днями йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 240 тисяч гривень. Затриманому загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Також прикордонникам Подільського загону на Одещині вдалося затримати двох мешканців Запорізької області. Вони намагались незаконно дістатись до Молдови. Чоловіки заздалегідь спланували маршрут до придністровського регіону та екіпірувалися телескопічною драбиною.

Їх виявили прикордонники, однак на законні вимоги зупинитись порушники не реагували. Охоронцям кордону довелось зупиняти чооловіків попереджувальними пострілами.

За злісну непокору законному розпорядженню прикордонників та спробу незаконного перетинання кордону стосовно чоловіків складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 185-10 та ч. 2 ст. 204-1 КУпАП. Справи скеровані до суду.

Загалом за добу 10 березня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 65 тисяч осіб та 17 тисяч транспортних засобів.

З України вибули 30 тисяч осіб. 17 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України прослідували 35 тисяч осіб, 31 тисяча з них - громадяни України.

Державна прикордонна служба України

 

 

Схожі матеріали