«За лаштунками МВС»: як працюють судові експерти (ВІДЕО)

clock
24.07.2024 14:00

Експертна служба МВС – це команда професіоналів, яка надає якісні послуги для громадян України та органів досудового розслідування.

Судові експерти проводять дослідження за 80 видами експертних спеціальностей. Одне з найпопулярніших – криміналістичне дослідження транспортних засобів та їхніх реєстраційних документів.

Лише за першу половину 2024 року працівники ДНДЕКЦ провели понад 160 тисяч експертних досліджень. Фахівці виявили близько 100 транспортних засобів зі зміненими ідентифікаційними номерами. 

Виявлення таких «підробок» є складним завданням. Виявити їх здатні лише професіонали– судові експерти Експертної служби МВС. 

Фахівці перевірять справжність ідентифікаційних номерів кузова, двигуна, дублюючих табличок, системи блоку керування, лакофарбове покриття та документів, що його супроводжують. Такий професійний огляд убезпечить людину від купівлі «кримінального» транспортного засобу. Громадянин не втрачає ані гроші, ані транспортний засіб. 

Як фахівці Експертної служби МВС проводять дослідження автомобілів та які переваги цієї послуги – у новому випуску відеопроєкту «За лаштунками МВС. Професія судовий експерт»

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали