За добу вибухотехніки виявили і знешкодили майже 600 вибухонебезпечних предметів на деокупованих територіях Харківщини, - Євгеній Єнін

clock
29.09.2022 18:30

Про це в ефірі телемарафону UAразом заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

«Ми максимально сконцентрували наші розрахунки піротехніків ДСНС і вибухотехніків Нацполіції для роботи на деокупованих територіях Харківщини. Йдеться перш за все про створення можливостей для найшвидшого відновлення енергопостачання, звязку та інших об’єктів критичної інфраструктури, житлових приміщень. Саме це є першочерговим. За минулу добу перевірено майже 11 гектарів території, майже 4 кілометри автомобільних доріг. Крім того, ми пройшли під двома кілометрами ліній електропередач в Ізюмському і Чугуєвькому районах. При цьому було виявлено і знешкоджено близько 600 вибухонебезпечних предметів. Всього від початку деокупації, 8 вересня, було обстежено 600 гектарів території і 116 кілометрів автомобільних доріг. Було розміновано майже 40 кілометрів ліній електропередач, майже 50 кілометрів газогонів. Всього виявлено і знешкоджено 11,5 тисяч вибухонебезпечних предметів», - сказав перший заступник очільника МВС.

Також Євгеній Єнін наголосив, що для зручного оформлення паспортних документів нашим громадянам управління ДМС в Харківській області вже відновили роботу в Первомайському, Чугуївькому і Зміївському районних відділів, які розташовані максимально близько до деокупованих територій. Ведуться роботи по відновленню функціонування Балаклійського і Шевченківського відділів ДМС України в Харківській області.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали