Контраст
Шрифт

З початку війни відкрито понад 8 тисяч кримінальних проваджень щодо порушення законів та звичаїв війни, - Євгеній Єнін

clock
25.04.2022 12:12

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України під час брифінгу в інформаційному агентстві «Укрінформ».

«З початку військової агресії слідчі Національної поліції України розпочали понад 8 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та республіки білорусь. Затримано 152 особи, оголошено про підозру – 192», - сказав Євгеній Єнін.

Перший заступник очільника МВС також зазначив, що для розшуку винних і притягнення їх до відповідальності та для належного документування воєнних злочинів, злочинів проти людяності, скоєних російською армією в Україні, працівники Нацполіції використовують новітні технології та сучасні передові практики відомих світових компаній, а також розроблені власними силами інформаційні системи та сервіси.

«За допомогою унікального програмного забезпечення «Clearview AI» ми ідентифікуємо осіб російських військових, які були вбиті або потрапили в полон, перевіряємо людей на контрольно-пропускних пунктах та здійснюємо пошук зниклих безвісти. Хоч російська влада і заперечує присутність своїх військових-призовників на території України та відправляє їх без документів – ця технологія допомагає все ж ідентифікувати і таких. Щоб ідентифікувати людину, алгоритм програми порівнює її зображення зі знімками в базі даних, яка містить понад 10 млрд. фото», - поінформував він.

Також Євгеній Єнін додав, що наразі забезпечено функціонування понад 700 блокпостів, на яких несуть службу понад 2 тисячі  поліцейських.

«Розгорнуто діяльність 123 протидиверсійних груп, до яких залучено понад тисяча  поліцейських. Вже викрито 86 ДРГ. Затримано майже 700 осіб», - сказав він.

Також Євгеній Єнін зазначив, що завдяки посиленій роботі співробітників підрозділів МВС святкові вихідні в Україні пройшли без провокацій.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність