З фронтової Красногорівки «Білі янголи» вивезли вагітну жінку (ВІДЕО)

clock
01.04.2024 12:25

Дівчина разом з сім’єю мешкала у підвалі будинку в епіцентрі прильотів ворожих авіабомб. Під ранок у неї почалися перейми, тому дівчина потребувала екстреної госпіталізації. Під обстрілами, по зруйнованій дорозі поліцейські евакуювали породіллю до Покровська, де на неї вже чекали лікарі. Завдяки вчасній евакуації на світ благополучно з’явилася маленька Варвара – з мамою та малям все добре. 

Виклик надійшов до поліції о 4 ранку. Дорога була складною через туман та бойові дії, проте групі «Білий янгол» вдалося швидко дістатися потрібного місця. Участь у рятувальному рейсі взяли начальник поліції Курахового Артем Щусь та «Білі янголи» Василь Піпа й Рустам Лукомський.

Поліцейських зустріли розгублені жінки – матір та її донька на 37-му тижні вагітності, яка перебувала у напівсвідомому стані. Раніше дівчина до медиків не зверталась і на обліку як вагітна не перебувала.

Екіпаж мчав на максимально можливій швидкості в супроводі групи швидкого реагування, яка забезпечувала безперешкодний рух. Правоохоронці заздалегідь попередили акушерів та весь час контролювали самопочуття породіллі.

Лікарі з ношами вже чекали біля пологового та одразу почали надавати жінці допомогу. Вона народила здорову донечку, яку назвали Варварою. Щасливу звістку рятівникам повідомила новоспечена бабуся.

Про подальшу долю родини з новонародженим немовлям піклуватиметься місцева влада. Вирішується питання щодо евакуації сім’ї у більш безпечне місце.

Національна поліція України

Схожі матеріали