Херсонщина: внаслідок чергової російської атаки одна людина загинула та четверо поранено

clock
01.08.2024 11:50

Під вогнем противника перебували Херсон, Антонівка, Садове, Широка Балка, Станіслав, Велетенське, Берегове, Білозерка, Олександрівка, Львове, Високопілля, Михайлівка, Гаврилівка, Нова Кам’янка та Червоний Яр.

Противник здійснив авіаційні удари двома керованими бомбами по населених пунктах Милівської громади, обійшлося без постраждалих.

Вночі російські військові з артилерії вдарили по Садовому. Тяжкі поранення отримав 45-річний чоловік, у нього травматична ампутація передпліччя, рвані рани живота та стегна.

Опівночі війська рф били з артилерії по Олександрівці, пошкоджень зазнала будівля медичного закладу. Також у результаті артилерійських обстрілів пошкоджено 12 приватних будинків у Береговому, Садовому, Михайлівці, Білозерці та Станіславі.

По Михайлівці ворог вдарив і FPV-дроном, пошкоджень зазнав приватний будинок.

російські військові скидали вибухівки з дронів у Велетенському та Широкій Балці. В результаті ударів пошкоджено два приватні будинки.

Вночі російська армія здійснила артилерійський обстріл околиць Антонівки. Загинув 68-річний чоловік, його тіло дістали з-під завалів рятувальники. Також постраждала 73-річна жінка, у неї вибухова травма і контузія. Снарядами пошкоджено п’ять приватних будинків та господарську споруду. Вдень окупанти скидали на селище вибухівки з безпілотників, пошкоджень зазнали два житлові будинки й автомобіль.

Вранці росіяни атакували з безпілотника мікроавтобус у Дніпровському районі Херсона, який у результаті вибуху зазнав пошкоджень. Атаки БпЛА продовжилися і вдень. Під удар потрапив 49-річний чоловік, який перебував на вулиці, він отримав вибухову травму, уламкові поранення спини і ноги. Також пошкоджено два автомобілі.

Під час нічного артилерійського обстрілу прибережної зони Дніпровського району отримала поранення 42-річна жінка. У неї діагностували мінно-вибухову травму, проникаюче поранення живота, переломи руки та ноги. Снарядами пошкоджено багатоповерховий та два приватні будинки.

Під артилерійським обстрілом та атакою безпілотників перебував і Центральний район Херсона, там снарядами пошкоджено багатоповерховий будинок. Вдень окупанти скинули вибухівку з БпЛА на цивільне авто у самому центрі міста. В результаті удару автомобіль загорівся, пожежу загасили рятувальники.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали