Володимир Зеленський: Завдяки Національній поліції забезпечується правопорядок та нормальне життя наших громадян

clock
04.07.2024 16:00

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Національної поліції України.

Також у заходах взяли участь Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Міністр внутрішніх України Ігор Клименко, заступники Глави МВС України, Голова Національної поліції України Іван Вигівський, Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко, Голова ДСНС України Андрій Даник, Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко, Голова Служби безпеки України Василь Малюк, Генеральний прокурор України Андрій Костін та інші.

На початку урочистостей Володимир Зеленський подякував українським поліцейським за відданість державі присязі та обов'язку захищати Україну. Президент наголосив, що попри війну, Національній поліції вдається втримувати безпекову ситуацію всередині країни та мужньо нести службу разом з іншими елементами Сил безпеки й оборони України.

«Національна поліція здійснює евакуацію наших людей із прифронтових міст і сіл та допомагає тим, хто перебуває під російськими обстрілами. Поліцейські завжди прибувають на місця влучань російських ракет і дронів, завжди одними з перших надають допомогу абсолютно всім постраждалим», – заявив Президент.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українських працівників поліції, які загинули у війні за свободу й незалежність України:

«За час повномасштабної війни вже майже 850 працівників Національної поліції України відзначені державними нагородами, четверо поліцейських – званням Героя України. На жаль, із них троє – посмертно. І ми маємо пам’ятати, що безпека для всіх у нашому суспільстві завжди базується на особистому ризику, на особистій сміливості тих, хто захищає суспільство, захищає суспільну безпеку».

Так, Указами Президента України за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові поліцейських нагороджено орденами «За мужність» ІІ та ІІІ ступеня, княгині Ольги ІІІ ступеня та Данила Галицького.

Окремо Президент України Володимир Зеленський відзначив поліцейських підрозділу «Білий янгол», які евакуюють громадян з найнебезпечніших куточків нашої держави.

«І сьогодні я хотів би також відзначити підрозділ Національної поліції України «Білі янголи». Ви – це легендарний підрозділ, який евакуйовує українців із найнебезпечніших районів поблизу лінії фронту. «Білі янголи» вже врятували понад 10 тисяч родин, з них – майже 2,5 тисячі дітей. Пишаюся всіма, хто задіяний в цій роботі».

Після завершення заходу Президент України Володимир Зеленський разом з Міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком та головою Національної поліції Іваном Вигівським оглянули технічне оснащення поліцейських.

Йдеться про мобільні криміналістичні лабораторії ANDI, які поліцейські використовують для проведення швидкого аналізу ДНК, дрони – завдяки яким криміналісти фіксують руйнування та мають можливість побудови 3D моделювання знищених ворожими атаками будівель, а також автомобілі, підривні машинки та набори вибухотехніків.

«Для усіх наших людей, всіх громад мають бути гарантовані справжня безпека та правопорядок. Я вітаю вас всіх з вашим днем, вітаю з днем Національної поліції України. Бажаю вам якнайбільше результатів заради нашої держави і людей. Слава Україні!», – сказав на завершення Глава держави.

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами Офісу Президента

Схожі матеріали