Контраст
Шрифт

Внаслідок вторгнення рф до України підрозділи ДМС зазнали збитків та руйнувань на суму понад 11,5 мільйонів гривень

clock
25.05.2022 10:12

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії до України майно Державної міграційної служби України зазнало чималих пошкоджень та руйнувань – за попередніми даними, сума збитків, яких зазнали територіальні підрозділи, установи, підприємства та організації, які  перебувають у підпорядкуванні ДМС України, становить понад 11,5 мільйонів гривень.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області – сума орієнтовних збитків складає понад 894 тисячі гривень: пошкоджене або знищене майно відділів ДМС у Бородянці, Іванкові та Макарові.

Управління ДМС України в Сумській області зазнало збитків на понад 718 тисяч гривень – від дій загарбників постраждало майно сектору УДМС у місті Тростянець.

Управління ДМС України у Чернігівській області – пошкоджень зазнало майно самого Управління, Чернігівського та Новозаводського відділів у Чернігові, а також приміщення сектору УДМС у місті Городня – орієнтовна сума завданих агресором збитків становить понад мільйон гривень. Водночас, внаслідок обстрілу Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні (ПТПІ), який відбувся 30 березня 2022 року, було пошкоджено 2 будівлі пункту – гуртожиток та їдальню. В обох будівлях було пошкоджено вікна, а у гуртожитку ще й покрівлю – у даху було виявлено дві наскрізні пробоїни по 0,75 кв. м кожна. Загальна  вартість ремонтних робіт складає понад 84 тисячі гривень.

Управління ДМС України у Запорізькій області – значна частина майна знаходиться на окупованій території, тому точно оцінити збитки внаслідок збройної агресії російської федерації на території окремих населених пунктів у області складно – за попередніми оцінками, сума загальних збитків УДМС може скласти понад 8 мільйонів гривень. Наразі на непідконтрольній території у Запорізькій області знаходяться підрозділи УДМС у містах Бердянську, Мелітополі, Василівці, Енергодарі, Токмаку, Оріхові, Гуляйполі, Кам'янці-Дніпровській Пологах, Приморську, а також у селищах Михайлівка, Веселе, Більмак, Приазовське, Чернігівка, Якимівка.

В той же час, інформація щодо пошкодженого, зруйнованого, знищеного або втраченого майна ДМС України, як і вартість нанесених окупантами збитків, не є остаточною, тому що бойові дії на території України тривають. Відтак, робота щодо уточнення інформації про збитки та руйнування майна, яке є на балансі органів, підрозділів та установ системи ДМС, триває.

Державна міграційна служба України

Схожі матеріали
Діяльність