Викладач із тактико-спеціальної підготовки НГУ навчає військових ТРО веденню міських боїв

clock
04.04.2023 16:10

Проникнення, зачистка та штурм будівель, в яких знаходиться ворог - ці й інші знання передає старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Академії Національної гвардії України майор Максим Саморок бійцям територіальної оборони.

Під керівництвом викладача Академії, військовослужбовці відпрацювали підхід групами прикриття та штурму до об’єкта, який береться до уваги, а саме проведення зачистки будівель, в яких знаходиться ворог і веде позиційну оборону міста.

Під час заняття використовувався макет місцевості, мапи та схеми, на яких командири підрозділів відпрацьовували доведення оперативної обстановки, постановку завдань підлеглим та віддання бойового наказу.

Також застосовувались імітаційні засоби, які сприяли загальному уявленню реального бою.

«Бій в умовах міста вважається одним із найважчих видів. Зачищати від ворога вулиці та квартали – складна робота. Але дії військовослужбовців не залишили сумнівів: вони здатні зробити це, навчити інших та повести за собою», – каже майор Саморок.

Військовослужбовці вивчали тактику бою у місті, а саме знищення ворожих сил, які зайняли позиційну оборону у населеному пункті.
Протягом заняття військові впевнено виконували поставлені завдання та отримали важливі практичні навички зі злагодження підрозділу та тактичного пересування під час бою в місті.

Враховуючи реальний бойовий досвід та серйозну підготовку переважної більшості особового складу, навчальний бій був досить видовищним. Всі без виключення діяли по бойовому.

Національна гвардія України

Схожі матеріали