Відбувся третій етап «Освітнього марафону»

clock
06.12.2022 17:45

Курсанти, студенти й слухачі закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ України долучилися до «Освітнього марафону» в межах Всесвітньої акції «16 днів проти насильства», тема якого стосувалась утвердження засад безбар’єрного середовища в українському суспільстві, а також недопущення стереотипів й упереджень, спричинених дискримінацією.

Зі вступним словом до аудиторії звернулась Радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, яка окреслила основні виклики, що постають у процесі створення в країні безбар’єрного середовища. 

Також спікерка розповіла про головні етапи становлення руху безбар’єрності, зокрема акцентувала на ініціативах першої леді Олени Зеленської, спрямовані на подолання обмежень для людей з інвалідністю. Висвітлила еволюцію моделей ставлення суспільства до людей з інвалідністю та зауважила, що мета сучасної державної стратегії – створити умови для повноцінного життя кожної людини, яку мають сприймати, поважати й цінувати незалежно від статі, віку, фізичних можливостей тощо.

Крім того, Тетяна Ломакіна ознайомила майбутніх правоохоронців з інструментами розбудови безбар’єрного простору та підвищення рівня цифрової грамотності в цій сфері.

Водночас основні тези дискурсу на тему «Дискримінація: стереотипи та упередження» через онлайн платформу довела Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, яка визначила основні вектори та пріоритети розвитку державної гендерної політики, а також акцентувала на необхідності перенести нормативно-правові напрацювання за напрямом протидії різним виявам дискримінації в практичну площину та повсякденну комунікацію.

Схожі матеріали