Вибухотехніки Нацполіції пройшли курс підготовки розмінування за допомогою роботизованих комплексів

clock
06.12.2022 15:00

Використання спеціальної техніки дасть змогу не лише вилучати вибухонебезпечні предмети з важкодоступних місць та безпечно їх транспортувати, а й найголовніше - вберегти життя поліцейських. Навчальний курс для співробітників вибухотехнічної служби провели представники компанії виробника спецтехніки - Global Clearance Solutions. 

Двотижневий курс підготовки операторів роботизованого комплексу важкого класу відбувся для фахівців Нацполіції, для яких використання спеціальних роботів оператору-вибухотехніку дозволяє розміновувати об’єкти дистанційно. Відстань до ВНП може бути до кілометра, і вона є безпечною для поліцейського, гарантує уникнення травмування та загрози життю.

Фахівці керують комплексом за допомогою відеокамер. Відтак, використовуючи технічні можливості, поліцейські дистанційно можуть «оглянути» будівлю, розібрати конструкції, які можуть бути заміновані російськими окупантами, дістати виявлені вибухонебезпечні предмети та безпечно транспортувати їх до підривних майданчиків.

Комплекси використовуватимуть під час розмінування деокупованих територій Херсонської та Харківської областей. Наразі українські поліцейські отримали перший роботизований комплекс, якого передали поліцейські з Німеччини.

Отримані знання та навички щодо використання роботизованих комплексів під час розміновування поліцейські передадуть своїм колегам.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення російських військових в Україну, вибухотехніки Нацполіції вилучили 149505 вибухонебезпечних предметів, з них знищено 49 270, поліцейські розмінували 15 428 гектарів території. Загалом фахівці здійснили 22 516 виїздів.

Національна поліція України

Схожі матеріали